Στον πυρήνα της, η Bentley Systems αποτελεί μια εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού, η οποία υποστηρίζει τις επαγγελματικές ανάγκες εκείνων που είναι υπεύθυνοι για την δημιουργία και διαχείριση της παγκόσμιας υποδομής, η οποία περιλαμβάνει εθνικές οδούς, αεροδρόμια, ουρανοξύστες, βιομηχανικά πάρκα και εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας, καθώς επίσης και δίκτυα κοινής ωφέλειας. Η Bentley προσφέρει λύσεις για ολόκληρο τον κύκλο ζωής των πόρων και των ενεργητικών στοιχείων ενός έργου, προσαρμοσμένες στις ανάγκες των επιμέρους επαγγελμάτων – μηχανικούς, αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, εργολάβους, κατασκευαστές, διαχειριστές πληροφορικής, χειριστές και μηχανικούς συντήρησης – οι οποίοι θα διαχειριστούν αυτούς τους πόρους και θα απασχοληθούν κατά τη διάρκεια ζωής ενός έργου. Αποτελούμενη από εξελιγμένες εφαρμογές και υπηρεσίες, χτισμένες σε πλατφόρμες ανοιχτής αρχιτεκτονικής, κάθε λύση είναι σχεδιασμένη να εξασφαλίζει τη ροή πληροφοριών μεταξύ των προγραμματισμένων διαδικασιών και των ομάδων εργασίας, διατηρώντας τη διαλειτουργικότητα και τη συνεργασία.

     Η δέσμευση της Bentley προς την κοινότητα των χρηστών μας εκτείνεται πέρα από την προμήθεια των πλέον ολοκληρωμένων και αναπτυγμένων εφαρμογών. Συνδυάζει τα προϊόντα μας με εξαιρετικές υπηρεσίες και υποστήριξη. Η πρόσβαση σε διαρκή τεχνική υποστήριξη 24/7/365, έναν παγκόσμιο οργανισμό παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών και συνεχούς εκπαίδευσης, μέσω online σεμιναρίων, μαθημάτων χρήσης των προϊόντων και ακαδημαϊκών προγραμμάτων, καθορίζει τη δέσμευσή μας προς τις υφιστάμενες και μελλοντικές γενιές επαγγελματιών.

     Με την ευρεία γκάμα των προϊόντων μας, τη δυναμική παγκόσμια παρουσία και την αποφασιστική  έμφαση της δέσμευσής μας προς τους επαγγελματίες του κλάδου, η Bentley είναι πολύ περισσότερα από μια εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού. Είμαστε δεσμευμένα λειτουργικά μέλη της παγκόσμιας κοινότητας υποδομών. Οι επιτυχίες μας καθορίζονται από την εμπειρία, την αφοσίωση και την εμπλοκή εξειδικευμένων υπαλλήλων της Bentley διεθνώς.

     Από το 1984, η Bentley απασχολεί περισσότερους από 3.500 υπαλλήλους σε πάνω από 170 χώρες, παράγει πάνω από 700 εκατομμύρια ετήσιου τζίρου και από το 2008 έχει επενδύσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο σε προγράμματα έρευνας, ανάπτυξης και εξαγοράς εταιρειών.